onsdag 11 april 2012

Titta, lyssna

Barnet har endast tvâ "titta och lyssna" böcker pâ svenska*. Jag hänger inte alltid med i utvecklingen (barnets alltsâ) och trodde att han var för liten för att sitta koncentrerad och titta igenom  en hel bok pâ egen hand. Men attans vad fel jag hade! Ända sedan vi ställde in vâr avlagda hifi-anläggning pâ hans rum har han suttit klistrad lânga stunder och lyssnat och tittat i de tvâ befintliga böckerna (favoriterna Halvan och Rut och Knut). Detta är helt FANTASTISKT av tvâ andledningar:

1. Det finns ingen hejd pâ hur nöjda de ömma föräldrarna är att var och vareviga dag slippa läsa den vältummade boken om Halvan och hans förbenade brandbil (komplett med med rökdykaraggregat och jagvetintealltvadenbrandmanbehöver).

2. Det bästa! Ljudböcker är uppenbarligen ze shit för sprâkinlärningen! Vâgar knapp tro det är sant när han sitter och upprepar helt nya ord och fraser för sig själv pâ svenska inne pâ sitt rum. Här har man läst och läst och plöjt och plöjt svenska barnfilmer, med resultatet att han ändâ mest kommenterar/âterberättar pâ franska.

Det här är ju säkerligen ingen revolutionerande upptäckt men i det här huset är det stort!


*sâna där böcker som är upplästa pâ en cd och det plingar när det är dags att byta sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar