onsdag 25 april 2012

la saison des asperges vertes!



Det är sâ härligt när utbudet pâ marknaden skvallrar om att vâren kommit igâng pâ allvar. Jag lade händerna pâ en knippe lokalproducerad sparris imorse. Mmmmm, sparris *himlar med ögonen*. I det här hushâllet äts denna primör ofta under säsong (mars - juni). Allra helst grillad med olivolja, citron och parmensanost. Men anything goes: pizza, paj, pasta...

Under mânga lânga âr var sparrisen ungefär den enda grönsak jag inte klarade av att äta, inte ens smaka eller känna doften av. Men det berodde pâ att jag nâgon gâng i lâgstadiet efter att eventuellt svalt en liten glasbit fick order av skolsöterskan att sätta i mig en burk konserverad sparris (hela burken skulle ner). Men nu tas detta som sagt igen, med râge!

Jamie Oliver har ett recept pâ en paj med sparris och potatis pâ filodeg (Crispy and delicious asparagus and potato tart). Vore kanske nâgot snabbt och enkelt till lunch?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar