torsdag 12 april 2012

Mahleb

Under pâskhelgen försâg den vänliga damen som driver den armenisk-grekiska restaurangen precis nedanför oss barnet med med en bit choreg (armeniskt pâskbröd). Dâ biten var minst sagt rejäl utgick jag frân att det var ok även för oss vuxna att snatta en bit till eftermiddagsteet. Och himmel sâ gott det var! Alldeles lagom sött och en ny smak som jag inte riktigt kunde sätta fingret pâ vad det var.

Nu har jag fâtt svaret: mahleb. En krydda som framställs av körbärssläktingen Vejksels kärnor. Klart att nâgot som smakar sâ himelskt inte kan komma frân nâgot annat än nâgot sâ vackert som ett körsbärsträd...

Funderar nu starkt pâ att ta en tur till den orientaliska kryddbutiken i hallarna och införskaffa en pâse. Mahleb borde fungera riktigt bra som smakförhöjare i biscotti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar