tisdag 6 mars 2012

Curling

När man är riktigt slutkörd en mândagskväll och vill köpa sig lite lugn och ro efter en tröttsam dag kan det hända att man tittar pâ samma avsnitt jagvetintehurmânga gânger i rad av tecknade serien Didou (=en kanin som ritar saker, i det här fallet en "[helicopotèr]") pâ ett sprâk som man förmodar är ungerska*.

Sen kan det hända att man stupar i säng efter en evighetsläggning och man tänker att "nu tusan fâr det bli lite ordning och reda pâ torpet"(!). All ledig tid kan ju inte gâ ât till att blidka barnet, man vill ju inte bli en curlingförälder, hur kunde man gâ med pâ att titta pâ rörliga bilder pâ kvällen (har vi inte regler mot sânt?) osv. osv.

Och pâ tisdagen börjar man dagen med att för första gângen âka metro till dagmamman (en station!) för att fâ barnet pâ bättre humör... *funderar pâ vilken handbok i föräldraskap som ska beställas hem den här gângen*

*Dock steg underhâllningsvärdet betydligt när barnet âterberättade händelseförloppet pâ lâtsas-ungerska, lät som en speedad variant av svenske kocken i mupparna ungefär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar