torsdag 26 januari 2012

En gryta sans amour

En gryta, kan inte vara sâ svârt att tillaga kan man tänka. Men jag tror baske mig att hâller pâ att misslyckas med den som just nu puttrar pâ spisen... För mycket vin, för mycket tomatpuré, för mycket bouquet garni, för mycket av ALLT utom kärlek.

Det är det det hänger pâ, jag har lagat en gryta utan kärlek. Det bidde mest ett stressat hopplock.  Frân "Oj är klockan sâ mycket" till det snabba inhandladet av primörer (le petit Casino nere pâ hörnet, that's to say), det vildsinta hackandet och stressandet ner med rubbet i gjutjärnsgrytan.

I vanliga fall brukar själva grytlagandet vara en njutningsfylld slow food process. Lyssna pâ musik, känna dofterna, smutta pâ vinet osv. Vinsmuttande hade nog, förövrigt, hjälpt den kreativa processen betydligt. Men t om i Frankrike är det nog lite alkis-varning att stâ ensam och smutta vin i köket klockan 15 en vanlig vardag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar