måndag 8 oktober 2012

Bildbomb - en helg i Montpellier

Jag hade bara varit i Montpellier pâ snabb genomresa tidigare. Men efter en helg är jag helt betagen. Sâ fint pâ alla sätt och vis!

Först âkte vi och sa hej och gullade med den nye lille kusinen. Sen begav vi oss till Parc du Peyrou sâ att vâr egen tornado skulle fâ springa av sig bland träden. Det behövdes efter en 3,5 timmar lâng bilresa och allt hyschande och alla förmaningar om att inte springa inne pâ bb.


När solen nästan gâtt ned utforskade vi gränderna i gamla stan innan vi, tursamt nog, snubblade över ett gulligt litet torg i St Roch. Det var verkligen den bästa kvällen pâ länge. Sâ himla härligt att sitta ute och äta! Vi konstaterade att höst vid medelhavet är helt rätt (om det nu râdde nâgot tvivel om det:)) innan det var dags att nattsudda oss hem till den lânade lilla lägenheten, nöjda och proppmätta.




Och dagen därpâ âkte vi til havet. Det var utlovat 27 grader och sol. Men istället hängde regnet i luften. Ârets sista utomhusdopp hanns med ändâ. Liksom den sämsta restauranglunchen nâgonsin. Det luktade turistfälla lâng väg om restaurangerna vid den hiskeligt fula hamnen i Carnon. Men med en hungrig treâring som badat och lekt sig slutkörd fanns det ingen tid att ta sig nâgon annanstans .Vi var livrädda för matförgiftning hela kvällen, men det gick visst bra.

Vissa ville förstâs bada även när kläderna âkt pâ igen...
Sen âkte vi förbi bb och förundrades ännu en gâng över liten- och gulligheten hos den färske kusinen innan det var dags att sätta sig i bilen igen för hemfärd. När vi passerat skylten som informerar om att man närmar sig les Alpes du Sud sjönk termometern drastiskt och mörka moln tornade upp sig. Liksom för att understryka att det definitivt var slut pâ medelhavshelg för den här gângen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar