lördag 1 oktober 2011

Shoppingen och samvetet

Har under två dagar slängt iväg tre beställningar på kläder, smink och böcker. Detta måste betecknas som ett helt shoppinggalet veckoslut! Kan knappt minnas när det hände senast.

Faktum är att jag handlar allt mer sällan saker till mig själv (förutom dagligvaror då). Orken finns inte längre. Som (hej kliché!) slutkörd småbarnsförälder känns valet mellan en promenad i solen eller att trängas inne i en klädaffär rätt enkelt.

Jag har varken läst Modemanifestet eller medvetet deltagit i en köpfri dag. Men tidsandan har säkerligen också ett finger med i spelet. Det börjar bli alltmer omöjligt att handla "slit-och-släng" kedjekläder utan att samvetet gör sig påminnt och tankar på miljöpåverkan och barnarbete dyker upp. Och kvalitet kostar, så impulsköpen blir allt färre...

Puh, nu när har jag har lättat samvetet kanske det går att glädjas över fina klänningen, braiga crèmen (hey, 30 testpersoner som utvärderat la crème under tillverkarens uppsyn kan inte ha fel!;)) och alla böckerna som anländer på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar