fredag 14 oktober 2011

RIP l'épicerie suédoise

Âh nej, kolla dagens DN. Farhâgorna besannas! Hörru Kamprad, vart ska jag nu fâ tag pâ mitt Kalles/saltlakrits/sill/hushâllsost- fix?

17 kommentarer:

  1. Trist beslut. behöver dom verkligen dra in dom där extra cashen på maten genom att byta? iofs är inte IKEA ett svenskt bolag så dom skiter väl i den svenska imagen.

    SvaraRadera
  2. Tror inte dom skiter i den svenska imagen men tror marginalen vager tyngre, var pa Ikea i Neasden(London) och sag bara Ikeas eget marke forra veckan, sa detta var ingen nyhet for mig.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att det är skitdåligt! Vi bor i Peking och har haft IKEA som ett sätt att få tag i sill, bröd, ost, Marabou m.m. Nu är det bara äckliga grejor. Sillen ska vi inte tala om! En massa konstig sylt och lingonsaft kan dom ju lura på kineserna, men vi svenskar få smuggla lite flitigare än ninnan.

    SvaraRadera
  4. Så förvånad jag blir. Alla förändringar IKEA gör är för att kunna pressa priserna ett öre till. Leverantörerna skiter man i, de får gärna gå i konkurs så länge man får ner priset. Kvaliteten spelar inte heller roll. Hoppas att det här slår tillbaka i framtiden med en så miljömässigt ohållbar affärsidé.

    SvaraRadera
  5. Verkar onödigt. Synd om alla som inte kan få tag på jysst käk längre.

    SvaraRadera
  6. Ingvars girighet kommer att slå tillbaka på IKEA!

    Tidigare sålde man torrbatterier från tyska Varta med utmärkt kvalité till vettiga priser! Numera är det kinestillverkade batterier som läcker batterisyra! Jag har fått en elektronikpryl förstörd pga detta!

    Så detta med maten, köpte deras nya sill
    nyligen... Tviiii... vilken dynga! Slängde burken med resterande innehåll! Jag har köpt mitt sista batteri och matvara på IKEA!

    Ett gammalt ordspråk säger, "Bliv vid din läst"! Det borde Ingvar vara gammal nog för att känna till!

    SvaraRadera
  7. Känner mig lite smått bedragen. Fastän jag samtidigt visste att IKEA faktiskt inte är mkt mer än ett företag som alla andra.
    Ett stort sniket, marginalräknande företag vars syfte är att tjäna maximalt med pengar.
    Allt annat vore fel mot aktieägarna höll jag på att säga, eller Farbror Ingvar.
    Eller Monsieur Kamprad som jag lär säga i framtiden då jag känner att vi inte är du-bröder längre.

    Till mina landsmän (och kvinnor) i Paris med omnejd kan jag rekommendera
    Affären
    Gustaf, Saint-Germain-en-Laye
    Käramell

    Inte billigt, men gott ;-)

    SvaraRadera
  8. Eller varför inte "snålheten bedrar visheten"!

    SvaraRadera
  9. Var själv med och införde svenska livsmedel på IKEA när det begav sig.
    Grundidén var just kvalitet och svenskhet i kombination, vilket ytterligare skulle stärka varumärket IKEA. Det var 25 år sen. Sakta men säkert tar okunnigheten över och byter rårörda lingon mot lingonsylt, Marabou mot något billigare osv. Till slut biter IKEA sig själv i svansen.
    Saken är att IKEA klarar sig utmärkt utan livsmedelsförsäljningen, vilket är ett väsentligt bättre alternativ än att fuska utanför sin egen kompetens. Bliv vid din läst Ingvar och räds inte kvalitet.
    Tiden får utvisa, men jag ger det nya konceptet max två år.

    SvaraRadera
  10. Helt enig med alla andra. För jäkligt! Sitter i USA sedan många år och har använt det lokala IKEA till jul och midsommar, och emellanåt. Kommer det att säljas Kamprads kaviar i stället för Kalles? Hjälp!

    SvaraRadera
  11. Ja det är ganska dumt. I ost-asien vet många inte var Sverige ligger, men de vet att IKEA är svenskt. Dumt att inte sälja riktiga svenska varor. Finns ingen anledning att åka till IKEA som utlandssvensk numera. Ingen Kex Choklad att imponera på byborna.

    SvaraRadera
  12. Hej vi är några tappra som kämpar på Bring Real food back to IKEA Sweden - https://www.facebook.com/groups/62271133184/

    Det är Davids kamp mot en småländskt seg Daniel, Men vem vet? Undrens tid är kanske inte förbi?

    År 2009 sålde IKEA Food för €1028 miljoner, en icke föraktlig summa - ens för Ingvar Kamprad... den siffran kommer helt klart att gå ner.

    SvaraRadera
  13. Hejsan,
    om du bor i Paris, sâ finns ju Affären pâ rue Duperré... Där kan du hitta en massa svenska saker och t om renskav !! :-)

    SvaraRadera
  14. Här i Kanada har IKEA sålt sina oätliga egna varor sedan 2008.
    Nu får vi be de Tyska delikatessaffärerna att ta in lite Svensk mat om dom kan.
    Vi svenskar här kommer inte att spendera en dollar i IKEAS mataffär.

    SvaraRadera
  15. Bara oätliga IKEA varor i de franska o schweiziska varuhus jag varit i nu...provade en del, men fy 17! Är grym besviken. Enda anledningen för mig att åka förbi IKEA då och då. Snålheten bedrar visheten som sagt!

    SvaraRadera
  16. Varför kan IKEA inte unna de få svenska livsmedelsföretag detta sätt att få lite marknadsföring utomlands? Har ju faktiskt varit lite av "Gnosjöanda" över det, dvs. att man hjälper varandra. Och IKEA har ju säkert inte gått lottlösa, de har säkert fått rejält med provision. Men nu vill de väl ha hela kakan.... Girigt värre!

    SvaraRadera
  17. Tack för tipset om Käramell i en av kommentarerna längre upp! Kände jag inte till.

    SvaraRadera