fredag 21 oktober 2011

Fredagsgott - Ravioles de Romans

Ujuj, farligt det där att börja bläddra i kokböcker när man är hungrig. Nu är jag sjukt sugen pâ ravioles, den franska varianten av ravioli. Nuförtiden hittar man alla möjliga sorters fyllningar, men den klassiska comtéfyllda varianten är nog den allra godaste.

Hur enkelt och supersnabbt som helst (det mâste man ju älska!). Bara att koka i 90 sekunder (egentligen i hönsbuljong, men vanligt vatten gâr bra det med), ljuvligt gott att äta rätt upp och ner med en sallad. Men man kan tillagad dem pâ sâ mânga sätt! De kan avnjutas gratinerade, friterade eller som i trakterna runt Romans (raviolens hemort) där de säljs som topping pâ pizza(!).

Extra gott är det sâ klart om man orkar göra egna...
De ravioles som säljs under namnet Mère Maury är de bästa köpe-ravioles jag provat. Men de finns dessvärre endast att köpa i Romans och Valence. "Fulravioles" frân snabbköpet är dock riktigt goda de med, tack och lov:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar