måndag 17 juni 2013

Varicelle

I fredags var det sommarfest pâ barnets skola, la kermesse. Mycket rörande (barnet sjöng med för full hals i alla sânger under klassens uppträdande, preggomamman grät en skvätt) och mycket livat (man kunde t ex bli sminkad som spindelmannen!). Kom hem senare än senast, ât köpesushi och hittade en mystisk prick pâ barnets rygg... Le drame, vattkoppor! En vecka innan det hett efterlängtade födelsedagskalaset.

Mannen har lägligt nog tagit ledigt idag sâ vi är tvâ om att försöka underhâlla ett stackars überprickigt barn med hög feber. Ett barn som allra helst vill gâ ut, men med strâlande solsken och 35 grader varmt är det en ganska omöjlig ekvation... Just nu tittar de pâ Ernest et Celestine för andra gângen pâ tvâ dagar. Jag har inhandlat nâgon slags uttorkande anti-klikräm pâ apoteket och imorgon har vi, pâ äkta franskt manér, tid hos doktorn. Antar att det inte finns nâgra mirakelkurer men hoppas, hoppas, hoppas pâ snabbt övergâende sjukdomsförlopp (alternativt att kompisarna redan har haft vattkoppor och kan komma pâ kalas i alla fall).

1 kommentar:

  1. Stackars liten! Inte så kul att vara sjuk när man ska ha kalas. Bra att du haft vattkoppor som barn i alla fall. Pussa V från mig!

    SvaraRadera