tisdag 10 juli 2012

Fasolakia

Imorgon kommer bâde svärmor och sonen (min alltsâ:)) hem för lunch. Svängde därför ihop en Fasolakia, en grekisk böngryta, alldeles nyss. En av de nya kulinariska upptäckterna under den här "varannan dag vegetariskt" sommaren.

Mâste säga att jag är himla nöjd med veggie-initiativet. Kände att jag (som egentligen gillar att upptäcka och laga ny mat) hade kört fast i samma hjulspâr och alltid lagade samma maträtter. Antagligen lätt hänt när man kommer hem halvgrinig med ett trött barn under armen. Nu har vi iaf smakat oss igenom en massa lättlagade och mumsiga nya vegorätter. Och till pâ köpet upptäckt ett gäng nya smakkombinationer (som gâr hem hos alla i hushâllet!).

Recptet är ungefär sâ här: 
Koka ett halvt kilo skivad potatis c:a fem minuter. 
Fräs en finhackad lök samt tre-fyra finhackade vitlöksklyftor i olivolja nâgra minuter. 
Tillsätt den kokta potatisen och tvâ nävar snoppade gröna bönor och lât fräsa med i nâgra minuter. 
Tillsätt en burk krossade tomater av god kvalitet, en deciliter vatten, en stor näve hackad persilja, en buljongtärning, ett lagerblad eller tvâ och strö över en nypa salt. 
Lât puttra ett bra tag. Servera med fetaost och en rykande färsk baguette (för fransk touch!:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar