torsdag 21 juni 2012

la fête de la musique

Idag är det la fête de la musique runtom i det här landet. Det anordnas gratis konserter av varierande kvalitet och vem som helst kan ställa sig i ett gathörn och spela. Mâste säga att det var ganska dâligt drag i Lyon 6ème. Ungfär det här hade vi för oss när vi firade musiken:

Vi började kvällen med att vääääänta pâ att mannen skulle komma hem och roade oss sâ gott det gick med att inviga den nya fjärrkontrollen till kameran. Det bidde, som synes, en mycket lyckad och konstnärlig bildserie.

När mannen sâ äntligen kom hem gick vi och ât crêpes hos de supergulliga killarna runt hörnet. Min currydoftande "Indienne" var ett bra val.

Sen gick vi och letade reda pâ lite musik att fira. Det enda vi fann var ett gäng knäsparkande folkdansdamer (+ en urtjusig herre). Jag var säker pâ att jag läst nâgonstans att det egentligen stod gospel pâ programmet och blev lite besviken.

Men vissa tyckte det var helfestligt och tog sig en svängom själva! Sen lyssnade vi pâ ett illaljudande coverband som malde sönder hits frân tidigt 2000-tal ocksâ. Kanske inte den mest lyckade fête de la musique i mannaminne, men vädret var fint âtminstone (och det har inte hänt särskilt ofta under de 8 senaste âren iaf vad jag kan minnas).

Och sen var det dags att gâ hem och sova, för imorgon fyller dansören pâ bilden 3 âr! Han föddes för övrigt en dag efter utsatt datum och "borde" sâledes vara född pâ just själva musikfestdagen. Men det är ju inte helt fel att bli födelsedags-förfestad med fugor, trumpeter och knäsparkande damer heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar