söndag 6 oktober 2013

Musslor och kanelbullar

Bâde den über-regniga lördagen och den nästan lika vädermässigt trista söndagen fick guldkant tack vare mat och bak. Igâr var hela gänget rätt slutkört efter storhandling och kartongurplockning. Ingen hade väl egentligen nâgon större lust att ställa sig och laga nâgot komplicerat. Musslor, pasta och pesto räddade kvällen. Övertrötte V hade aldrig ätit musslor förut och tyckte det hela var mycket festligt. Och vi vuxna fick äta med ett synnerligen glatt och tillmötesgênde barn, mucho trevligt!


 Idag har vi firat kanelbullens dag i efterskott. Ingen hade bakat kanelbullar förr. De bidde kanske inte de snyggaste bullarna i världshistorien. Men välfyllda och smarriga (med nästan dubbelt sâ mycket fyllning som i receptet, miam!). Och det bästa, halva frysen är nu fylld med bullar!


2 kommentarer:

  1. Vilken lustig kontrast (för en annan) - musslor och kanelbullar. Men det är kanske just detta som är att plocka de bästa ur två världar; Frankrike och Sverige.
    Gott att ha frysen full med bullar, det är alltid gott :)

    SvaraRadera
  2. Haha, t¨nkte inte ens pâ det, men precis sâ är det ju!

    SvaraRadera